СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 15:36

Рівненські актори подарували нове життя відомій п’єсі

Вищий пілотаж для актора – імпровізація.

До вашої уваги “Маруся Чурай” у свіжому прочитанні акторами Рівненського академічного українського музично-драматичного театру.

Такою могла б бути зустріч Марусі та Гриця у наші часи.

“Ідея виникла дуже просто. В нас дуже часто відбуваються акторські капусники- це вітання від акторів для інших акторів, коли ми відзначаємо якісь свята. На таких заходах ми беремо багато вистав та подаємо їх в незвичному ракурсі. Раніше ми ніколи не показували це для глядача.Неодноразово виникала ідея показати це людям, які люблять театр, та пізнають в таких імпровізаційних моментах улюблені вистави. Саме на творчому вечорі Ніни Ніколаєвої ми вирішили показати “Марусю Чурай” таким чином, тому що багато хто знає цю виставу та зрозуміють ситуацію”, – розповідає актор Станіслав Лозовський.

Для творчого вечора Ніни Ніколаєвої було облаштовано нову сцену. Її розмістили посеред великої сцени. Таким оригінальним чином була вирішена проблема з локацією у зв’язку з зайнятістю малої сцени.

“Творчі вечори ми проводимо з нагоди 80-річча театру, який святкуватимемо у грудні цього року. Зараз ми вже провели три творчих вечора : Ніни Годунок, Станіслава Лозовського та Ніни Ніколаєвої. Щотижня у новому сезоні будуть проведені творчі вечори того, чи іншого актора. Щоб дізнатися розклад творчих вечорів та інших п’єс потрібно зайти на наш офіційний сайт”, – інформує керівник літературно-драматичної частини, прес-секретар  –  Ірена Боровець.