СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 20:17

Залишені наодинці з бідою: як рівняни об’єднуються для порятунку дітей

Фото ілюстративне

Боже, дякую тобі за безліч добрих людей. З цього речення починає свою розповідь небайдужа рівнянка.

Щодня кожен з нас гортаючи стрічку нови натрапляє на сумні історії про хворих дітей, чиє життя можуть врятувати лише величезні кошти та вмілі лікарі. Але нажаль списки в благодійних фондах лише зростають.

Керівник благодійного фонду “Скарбниця нації” Мар’яна Рева поділилася історією двох хлопчиків, яким потрібні не лише кошти на лікування, а й батьківська увага.

“Вчора незнайомі люди передали дуже дорогі ліки, для дівчинки в Києві, яка потребує допомоги. Вони просто запитали в мене кому можна віддати ліки і Бог дав мені можливість знайти ту дитину.  Сьогодні в опіковому відділенні я запропонувала допомогу мамі маленької дитини. Мама подякувала, сказала, що непотрібно. Вона передзвонила через 30 хвилин і попросила про допомогу для іншої дитинки. Той інший малюк – хлопчик з будинку дитини. Щоб допомогти цій дитині в Рівне приїхав лікар з Києва на операцію. Можете собі уявити? Лікар зі столиці їде на операцію до пацієнта паліативного відділення. Лікар зараз оперує дитину разом з нашим урологом, яка кілька років тому була змушена втікати в наше місто з Луганська. Ось тут в кількох цих реченнях між рядками можна побачити краєчком ока величезний шмат щоденної роботи адміністрації лікарні”, – розповідає Мар’яна Рева.

З хлопчиком з першої історії станом на сьогодні безкоштовно та цілодобово живе в лікарні няня Василина. Дівчина, яка сама виросла в дитячому будинку сімейного типу нині цілком безкоштовно опікується дитиною про яку забули батьки.

Інший малесенький хлопчик в іншому відділенні готується до операції, з ним теж чужі няні. Неймовірні прекрасні люди, які змінюють одна одну і цілодобово сидять з дитиною, яка не потрібна своїй біологічній матері.

Саме такі осторії змушують вірити в щирість людських намірів та безкорисливість вчинків.