СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 17:27

На Рівненщині у власність 7-ми ОТГ передали майже 3,5 тисячі гектарів землі

Учора, 19 червня в Рівному відбулося урочисте підписання актів прийому-передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність 7 об’єднаних територіальних громад площею понад 3,4 тисяч гектарів землі, з них проінвентарозованих цьогоріч – 2,3 тис.га.

Такі акти підписали керівники Вараської, Повчанської, Олександрійської, Старосільської, Дядьковицької, Корнинської та Шпанівської об’єднаної територіальної громади.

До слова, у минулому році проведено інвентаризацію земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 10,9 тис га на території 25 ОТГ Рівненської області та передано у комунальну власність 28,1 тис.га.

Цьогоріч будуть продовжуватись роботи по інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної власності з метою їх передачі у комунальну власність ОТГ. Розпочаті роботи на території ще 8 ОТГ Рівненщини.

Роботи нас чекає багато, коментує голова Олександрійської сільської об’єднаної територіальної громади Микола Шустов :

«Хочу подякувати ГУ Держгеокадастру у Рівненській області, саме за якісну передачу земель, адже земельні ділянки що ми отримуємо у власність громад вже оформлені належним чином з кадастровими номерами та чіткими межами. Тепер облікувавши всі свої землі, на місцях ми можемо ефективніше їх використовувати, для того щоб вигода для громади була більша».

За словами голови Корнинської сільської об’єднаної територіальної громади Романа Горбатюка-Василейко:

«Ми хочемо наповнювати свої бюджети, залучати інвесторів, на місцях ми бачимо як зробити це найефективніше. Хочемо використовувати землю, як ресурс, вважаю що передача земель в оренду через аукціон є найпрозорішим способом розпорядження землями».