СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 12:49

На Рівненщині реалізовуватимуть віртуальний культурний проект за майже півмільйона гривень

Проект «Віртуальний музей спадщини князів Острозьких» переміг у конкурсі «Створюємо інноваційний культурний продукт»від Українського культурного фонду.

Що планують зробити за грант у розмірі 415 тисяч гривень, розповіли керівниця Туристично-інформаційного центру Острога Анастасія Драчук і завідувачка відділу туризму та охорони культурної спадщини Олеся Гощук.

«Віртуальний проект ми плануємо реалізувати упродовж 5 місяців. Він має на меті створити унікальний продукт, який буде презентувати онлайн експонати з музею Князів Острозьких. Опис до усіх об’єктів на нашому сайті буде перекладено на 4 мови: англійською, польською, білоруською і литовською», – зазначає Анастасія Драчук.

Окрім оцифрування 20-ти автентичних експонатів, автори проекту планують зняти 5 відео з використанням технології віртуальної реальності, а також розробку 3D туру музеєм.

Також для презентації результатів проекту та популяризації надбань доби князів Острозьких буде організовано міжнародний форум «Культурна спадщина князів Острозьких та її місце в XXI столітті».