СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 12:04

У Рівному презентували Антикорупційну карту ремонтів

Сьогодні у Рівному експерти ГО «Антикорупційний штаб» спільно з виконувачем обов’язків міського голови Рівного Сергієм Паладійчуком представили інноваційний інструмент, який запобігає корупції на ремонтних роботах і покращує взаємодію влади та місцевої громади для ефективного використання коштів платників податків.

Антикорупційна карта ремонтів — це інтерактивна карта України, на якій позначені всі ремонтні роботи міста. Відтепер кожен житель Рівного може проконтролювати куди йдуть гроші платників податків, виділені на проведення ремонтів шкіл, будинків, лікарень, міжбудинкових кварталів тощо.

Відтепер рівняни мають можливість перевірити свої будинки, двори або школи, куди ходять їхні діти та залишити на сайті скаргу чи фотографії об’єкту. Юристи Антикорупційного штабу обробляють всі отримані скарги щодо не відремонтованих покрівель в будинках, не замінених вікон в школах та не прокладених тротуарних плиток в Рівному і добиваються виправлення порушень.

Під час презентації експерти Антикорупційного штабу повідомили, що у Рівному за останні два роки було укладено понад 1100 договорів на проведення ремонтних робіт і витрачено близько 374 млн гривень.

«Наша карта не тільки про інформування щодо коштів, виділених на ремонтні роботи, а й про можливість звернутись до державних органів, які замовляли роботи або отримати юридичну підтримку у Антикорупційного штабу для вирішення цього питання», – пояснила засновниця організації Галина Янченко.

Юлія Гречка, керівниця проекту «Антикорупційна карта ремонтів» додала:

«Ми хочемо допомогти громаді Рівненщини стати більш активною та спільно з владою контролювати наскільки якісно проводять роботи за кошти платників податків».

Презентацію відвідав Сергій Паладійчук, в.о. Рівненського міського голови. Він повідомив, що міська рада Рівного відкрита до співпраці і серйозно налаштована на розміщення Антикорупційної карти ремонтів на сайті ради.

«Чим більше громадяни будуть знати про те, куди витрачаються бюджетні кошти – тим краще. І я впевнений, що активність рівнян буде тільки підвищувати цінність цього продукту», – сказав пан Паладійчук.

Нагадаємо, Антикорупційний штаб — це громадська організація, метою якої є запобігання і протидія корупції, а також зменшення толерантності до корупції серед населення. Антикорупційна карта ремонтів – інноваційний інструмент Штабу з інформацією про ремонти, профінансовані з міського бюджету.