СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 8:21

Іванна Смачило звинуватила Володимира Зеленського у подвійних стандартах

Заступник міністра юстиції України, рівнянка Іванна Смачило підозрює, що президент України Володимир Зеленський використовує подвійні стандарти у своїй діяльності на посаді. Про це чиновниця написала у себе на сторінці в Фейсбуці.

«ПАНЕ ПРЕЗИДЕНТЕ ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ, У МЕНЕ ПИТАННЯ,

У день вашої інавгурації вам вірили навіть ті, хто вас не підтримував у період виборчої кампанії. Прекрасні декларативні цілі, близькі мільйонам погляди й прагнення.

Але день інавгурації закінчився і почалося маленьке «АЛЕ». Те «АЛЕ», яке переслідує Україну від моменту її незалежності.

Знаєте, як називається це «АЛЕ»? Подвійні стандарти. Тобто говорю одне, а роблю – зовсім інше.

Тепер – конкретика. Посада Голови Адміністрації Президента прямо вказана у ч. 5 ст. 2 Закону, як така, щодо якої здійснюються заходи з очищення влади (люстрація). Статус цієї посади за Законом «Про державну службу» не має значення, бо профільний закон про очищення влади чітко називає цю посаду і не відсилає до закону про державну службу. До речі, так само не є державними службовцями судді та прокурори, на яких поширюються люстраційні обмеження.

І ще маленьке нагадування – закон про люстрацію був вимогою Революції Гідності. І наш обов’язок (і мій зокрема) – стежити за його дотриманням.

І, власне кажучи, про моє питання: вам ваші радники-юристи не кажуть правди чи ви на неї просто… не зважаєте?

Дуже сподіваюсь, що перше. Бо якщо друге – то ви ж знаєте, що Українці «зроблять це разом». Ми такі)», – написала Іванна Смачило.