СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 0:26

Працівники мисливського господарства на Рівненщині: «Ситник забув заплатити за відпочинок»

Slipachuk Artem

Слідчі Державного бюро розслідувань встановили, що за відпочинок своєї родини та родини друзів, за письмовими заявами працівників мисливського господарства «Полісся-Сарни», що в Сарненському районі, директор НАБУ Артем Ситник забув заплатити достатньо велику суму готівкою.

Про це повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

За словами генпрокурора розмови про те, що Ситник нібито хоче підтримати на президентських виборах в США Хіларі Клінтон і не хоче підтримати Дональда Трампа, він вів в одній із мисливських баз відпочинку на території Рівненської області.

«Слідчі ДБР встановили, що за відпочинок своєї родини та родини друзів, за письмовими заявами працівників цього господарства, пан Ситник забув заплатити достатньо велику суму готівкою. Тому сьогодні він буде опитаний також і з цього питання. У разі відсутності документальних спростувань інформація про даний факт надійде до МВС для підготовки протоколу про корупцію. Бо коли чиновник отримує будь-які послуги, а хтось інший платить, наприклад, 100 тис грн, то це називається неправомірна вигода. Пан Ситник мав би це показати у декларації як подарунок, або ж краще заплатити самому», – зазначив Генпрокурор.

За словами Луценка, у разі, якщо пан Ситник не надасть документальних спростувань такої заяви працівників мисливського відпочинкового комплексу, він, очевидно, матиме справу із протоколом про корупцію, який виписується МВС і розглядається судом.