СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 20:58

З початку року на Рівненщині сталося 465 пожеж

На Рівненщині з початку року сталося 465 пожеж, що на половину більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомили представники ГУ ДСНС у Рівненській області.

Внаслідок пожеж загинуло 15 осіб, під час пожеж отримали травми семеро громадян. Також, з початку року пожежно-рятувальними підрозділами області здійснено понад 70 виїздів на гасіння пожеж в природних екосистемах. Ліквідовано загорання на площі більше 30 га.

«Цифра просто вражає. У нас тільки закінчився перший квартал, а кількість пожеж просто неймовірна. Посприяла цьому, звичайно, і посушлива погода, яка була ще з лютого. Ну і, звісно, людська безвідповідальна риса. Всі ж об’ємні пожежі починаються із одного недопалку чи сірника. За перший тиждень квітня у нас щоденно виникало до 17 пожеж. Це зафіксованих пожеж, про які були дзвінки, на ліквідацію яких виїжджали пожежні підрозділи. Але ж були і пожежі, на які ніхто не викликав, ніхто не бачив. Від недбалості чи байдужості горять будинки, господарські будівлі. До прикладу, 3 квітня в селі Тиховиж Зарічненського району в результаті пожежі було знищено житловий будинок, 4 квітня – біля села Борове також пожежа від горіння сміття. Звісно, не в усіх мешканців області є телефони, аби викликати пожежників. На щастя, загиблих чи травмованих під час пожеж – не зафіксовано», – розповів заступник начальника ГУ ДСНС у Рівненській області Олег Панюк.