СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 13:00

Урядовець поставив Рівненщину за приклад усій Україні

За останні п’ять років кількість учнів, які вивчають Святе Письмо на Рівненщині зросла вдвічі. Нині це майже 25 тисяч дітей. І сьогодні предмет «Християнська етика» викладають у половині шкіл області.

За сприяння в духовному вихованні молоді Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба подякував керівництву області. Сьогодні під час перебування на Рівненщині він взяв участь у відкритті обласної олімпіади «Знавці Біблії».

«Добре, коли морально-духовне виховання стає основою виховання дитини. І Рівненщина – приклад усій Україні: вивчення Біблії може стати потужною моделлю навчання. Я про це кажу в усіх регіонах – візьміть цей приклад. Це важливо для всієї України, якщо ми хочемо виховати здорове покоління. З поваги до Бога, один до одного, до батьків ми виховаємо Україну. Рівненщина це вже робить сьогодні», – відзначив Микола Кулеба.

До слова, вивчення у школах предметів духовно-морального спрямування здійснюється добровільно, за згодою батьків.

Олімпіада «Знавці Біблії» проходить на Рівненщині другий рік поспіль і кількість учасників цьогоріч збільшилася вдвічі.

«Рівненщина – єдина, де проходить така олімпіада. І зростання кількості учасників підтверджує значний інтерес до предмету. Приємно радує і кількість вчителів, які хочуть донести Слово Боже до дітей. Дякую кожному вчителю, усім релігійним конфесіям, кожному, хто підтримує цю справу», – зазначив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

З метою співпраці у напрямку виховання молодого покоління між Уповноваженим Президента України з прав дитини, Рівненською ОДА, Міжнародним благодійним фондом «МИР» та Громадською спілкою «Покликані перемагати» підписано Меморандум про співпрацю.