СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 12:38

На Рівненщині ОТГ пропонує своїм мешканцям відмовитися від використання одноразового пластику

Шпанівська ОТГ пропонує мешканцям долучитися до челенджа #giveupplasticforlent або #Великий_піст_без_пластику та відмовитися від використання одноразового пластику у період із 11 березня до 27 квітня, а також 28 квітня під час святкування Великодня.

У планах ОТГ в майбутньому максимально обмежити використання пластику на території громади.

Раніше, за прикладом США та Великої Британії долучитися до челенджа запропонував міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

«Ця ідея належить церквам Великобританії та США. Місцеві священики закликали прихожан протягом Великого Посту не лише обмежувати себе у їжі та напоях, але й відмовитися від одноразового посуду із пластику, уникати надмірного використання пластикових пакетів і упаковок. По-моєму, досить екологічний виклик. Ставте хештег #giveupplasticforlent, якщо готові приєднатися до сhallenge #Великий_Піст_без_пластику», – розповів Міністр екології та природних ресурсів України.

Також він закликав українців обмежувати використання одноразового посуду, пакетів та пластикових упаковок у повсякденному житті та заохочувати інших робити вибір на користь речей, придатних для багаторазового використання.