СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 9:25

Міністерство молоді та спорту не лише допоможе в реконструкції «Авангарду,», а й у наповненні стадіону спортивними подіями

Сьогодні в Рівному перебуває очільник Міністерства молоді і спорту України. Ігор Жданов підписав із міським головою Рівного Володимиром Хомком Меморандум про взаємовідносини у сфері фізичної культури і спорту між міністерством і Рівненською міською радою.

Метою підписання документу є консолідація зусиль для підвищення масовості занять фізичною культурою і спортом, створення необхідних умов для розвитку легкої атлетики та футболу для досягнення високих професійних результатів, створення відповідних умов для організації навчально-тренувального процесу.
Після підписання міністра молоді і спорту спільно із Володимиром Хомком особисто ознайомився з ходом робіт із реконструкції стадіону «Авангард».

– Будівництво стадіону «Авангард», його повна реконструкція – це яскравий приклад успішності політики децентралізації. Ми сьогодні підписали меморандум з Рівненською міською радою про те, що Міністерство молоді і спорту буде сприяти в побудові цього стадіону. І на стадії розробки проектно-кошторисної документації, і на стадії безпосереднього будівництва будемо консультувати наших колег із Рівного для того, щоб тут можна було приймати змагання з легкої атлетики. Це буде багатофункціональний комплексний стадіон. Тут будуть і футбол, і легка атлетика. І ми плануємо приймати тут змагання не нижче рівня Чемпіонату Європи. Для цього розширюється кількість доріжок, підтрибунне приміщення, буде відповідне освітлення, табло, благоустрій. Також будемо сприяти, щоб сюди приїжджала збірна України з легкої атлетики, проводила тут навчально-тренувальні збори, будемо проводити Чемпіонат України тощо. Тобто, тут буде кипіти спортивне життя, – зазначив Ігор Жданов.