СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 19:35

На Рівненщині відкрили ще одне сучасне міні-футбольне поле

Юні футболісти Миляцької ОТГ на Дубровиччині ганятимуть м’яча на новенькому міні футбольному полі. Спортивний об’єкт відкрили на базі в місцевого НВК. І сьогодні там відбувся перший матч між учнями навчального закладу. На події побували дружина Президента України Марина Порошенко, голова ОДА Олексій Муляренко та голова облради Олександр Данильчук.

«Розбудова спортивної інфраструктури дуже важлива. Таким чином ми виховуємо молоде покоління спортсменів», – зазначила Марина Порошенко.

Будівельні роботи на спортивному майданчику були розпочаті у 2018 році, а завершені цьогоріч. Територія поля площею у понад 950 квадратних метрів огороджена, покрита штучним покриттям та має міні-футбольні ворота.

Спортивний об’єкт стане головною базою для проведення навчально-тренувальних занять не лише для 260 вихованців НВК, а й усіх дітей та молоді населеного пункту.

«Приємно, що такі події – це вже скоріше правило, а не виняток. Буквально нещодавно ми відкрили аналогічний майданчик в селі Омеляна Рівненського району, а вже нині там хочуть створити свою футбольну команду. А загалом за останні два роки ми здали в експлуатацію 8 таких полів, а найближчим часом запланували здати ще 12!», – відзначив Олексій Муляренко.

Будівництво здійснювалось за кошти державної програми «Будівництво футбольних полів із штучним покриттям у регіонах України», за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад, а також за кошти місцевого бюджету Миляцької сільської ради.

Нагадаємо, проекти бюджетної програми були відібрані у Міністерстві регіонального розвитку спільно з Федерацією футболу України. Вартість кожного – майже 1,5 мільйона гривень. Гроші надходять на умовах співфінансування з державного та місцевих бюджетів. Футбольні об’єкти мають стандартні розміри – 42 метри в довжину та 22 метри шириною.