СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 11:10

На Рівненщині підготували дорожню карту розвитку – перспективний план на наступні три роки

На Рівненщині підготували дорожню карту розвитку – Перспективний план на 2019-2021 роки. Цей документ вже містить понад 800 об’єктів, які планують реалізувати як пріоритетні надалі.

До розробки плану долучилося майже 20 тисяч жителів області. Саме стільки людей взяли безпосередню участь у відкритих дискусіях. Протягом грудня-лютого відбулись громадські обговорення в районах та територіальних громадах.

«Нами була проведена величезна робота. Буквально за три місяці відбулось 230 публічних заходів. Представники влади на місцях звітували перед громадами про проведену роботу за останні три роки. При цьому були обговорені майбутні плани», – розповів голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Він додав, що на основі поданих пропозицій, а також експертних робочих груп, представників громадськості було підготовлено проект Плану перспективного розвитку області на 2019-2021 роки. До нього увійшло понад 800 проектів регіонального розвитку.

Усі проекти враховують інноваційний потенціал області, конкурентні переваги та стратегічне бачення розвитку. А також реформи у сферах медицини, освіти і розвитку інклюзивного навчання у містах і сільській місцевості.

«Нам важливо, аби якомога більше людей знали про наші плани. Тому було виготовлено карти та буклети з ілюстраціями окремих проектів, а також анкети зворотного зв’язку, які найближчим часом будуть розповсюджуватися волонтерами», – додав Олексій Муляренко.

Разом з картою підготували буклет зі звітом досягнень Рівненщини за 2014-2018 роки.