СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 19:51

Капітальні інвестиції Рівненської АЕС минулоріч склали більше трьох мільярдів гривень

Минулоріч основні капітальні інвестиції на РАЕС були спрямовані на технічне переоснащення та реконструкцію і склали більше трьох мільярдів гривень. Реалізація заходів капітального будівництва вартувала більше 35 мільйонів гривень. 

Основним завданням 2018 року для підприємства було продовження терміну експлуатації енергоблоку №3, з яким колектив електростанції успішно впорався. Рівненська АЕС стала єдиною атомною станцією України, якій вдалося збільшити понадпроектний термін експлуатації енергоблоку-мільйонника на 20 років.

Завданням же поточного року, окрім виконання робіт щодо технічного переоснащення енергоблоків РАЕС, є завершення будівництва нових об’єктів, зокрема реабілітаційно-оздоровчого центру, технічного центру автоматизованих дистанційних засобів контролю металу.

Не дивлячись на те, що нинішні проекти є доволі масштабними та тривалими, цьогоріч УКБ розпочинає проектування нових об’єктів будівництва.

На Рівненській АЕС є фінансування для проектування третього корпусу НТЦ, де розміститься архів РАЕС та майстерні НТЦ. Також, йде робота над розробкою проектної документації по 4-ій карті полігону будівельних та промислових відходів.

Після того, як на РАЕС визначились з проектом реконструкції пристанційної площі, було розпочато роботу над реконструкцією під’їзної дороги до підприємства. Передбачена реконструкція дороги від РАЕС до міського автомобільного кільця з урахуванням пішохідної та велодоріжок. Цей проект уже розроблений, проходить експертизу, очікується його затвердження, відповідно, подальша реалізація. У цьому році також планується закінчити частину цього проекту, а саме реконструкцію велосипедних та пішохідні доріжок з встановленням уздовж усієї їх протяжності додаткового вуличного освітлення.