СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 22:49

У Рівному відбувся перший етап Кубка області з шахів

8-10 березня в Рівному відбувся 1 етап Кубка Рівненської області з шахів 2019 року за швейцарською системою в 9 турів. Змагалися 47 любителів шахів з Березнівського, Володимирецького, Дубровицького, Дубенського, Здолбунівського, Костопільського, Острозького, Рівненського, Сарненського районів, міста Рівне, а також гості з Волинської та Тернопільської областей.

В підсумку з результатом 7,5 очок з 9 можливих переможцем став Клюка Сергій, 2 місце в Матвійчука Олександра, 3 місце в Кохно Олександра (всі з Рівного). Кращі інтелектуальні спортсмени отримали цінні нагороди та подарунки, а перші вісімки шахістів Рівненщини (в 2-х номінаціях) здобула бали в загальний залік Кубка області.

Змагання відбулися за організаційних зусиль Федерації шахів Рівненської області.

Після перших 5-х турів найкращий результат (4 перемоги та нічия) показали Громова Ольга та Сєдлов Віктор. Їх очна зустріч в 6 турі завершилася внічию. В цьому ж турі “миром” розійшлися і на сусідніх двох дошках. Тож згадані лідери після 2/3 турнірної дистанції дещо несподівано очолили “шахову гонку” на перших обласних кубкових баталіях 2019 року. В 7 турі “старійшини” зрозуміли серйозність ситуації і “включили” максимум своїх можливостей (Сєдлов-Матвійчук: 0-1, Клюка-Громова: 1-0). Таким чином, перед 8 туром турнірна таблиця дещо змінилася: її очолили Клюка та Матвійчук — по 5,5 очок, за ними розташувалися: Громова, Сєдлов, Ілллюк, Шинкарчук, Смикало, Жакун, Кальчук, Криворучко — по 5 очок, Кохно, Кирилюк, Іванчук — по 4,5 очка. Нові лідери в заключних двох турах не залишили шансів своїм переслідувачам, здобувши по дві перемоги. Остаточний порядок їх розташування на перших двох позиціях вирішили додаткові показники. Більш пощастило Сергію. Наші вітання переможцю! Слід відзначити дві перемоги в заключних двох турах Кохна Олександра, завдяки яким він зумів “заскочити” на останню сходинку п’єдесталу. Вцілому турнір запам’ятається “серйозним опором”, вчиненим цілим рядом молодих шахістів, в протистоянні з “старшим поколінням”.

Під час закриття змагань основні призи отримала п’ятірка кращих: Клюка Сергій, Матвійчук Олександр, Кохно Олександр, Громова Ольга, Смикало Северин.

Додаткові призи отримали: краща серед жінок (за межами першої п’ятірки) – Слюсар Зінаїда, кращий серед ветеранів – Кирилюк Анатолій, кращий серед школярів (за межами першої п’ятірки) – Кальчук Віталій, кращий серед 13-річних і молодших – Криворучко Микола.