СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 12:26

У Сестрятині на Радивилівщині невідомі заблокували вхід до церкви

Сьогодні вранці, 10 березня о 7.40 год., у Сестрятин Радивилівського району прибуло близько 10 священослужителів УПЦ, що перебуває в єдності з московським патріархатом, а також до двох десятків невідомих людей. Зараз вони стоять перед дверима храму та моляться.

Кількість невідомих в селі збільшується. За всім спостерігає поліція, але не вмішується.

Є невеликі провокації та штовханина біля сходців.

Нагадаємо, що ще в лютому Свято-Миколаївська громада села Сестрятин на зборах прийняла рішення про перехід із УПЦ, що перебуває в єдності з московським патріархатом до Православної Церкви України. Рішення присутніх на зборах було одноголосним.

Також в селі додають, що попередньо в громаді проводилось опитування, в якому взяли участь 263 мешканці громади. Результати опитування такі: 228 – за перехід, 22 – проти, 13 – утрималось.

Вчора, 9 березня, новостворена громада ПЦУ зайшла до храму, де прозвучав молебен на рідній, українській мові. Опісля храм було зачинено, але не всі сестрятинці пішли додому, а залишились чергувати біля церкви, оскільки могли бути провокації від опонентів із сусідніх громад. Як бачимо, побоювання людей були не марними.