СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 10:42

У Вараші знову зірвали сесію міськради. Освітяни залишаться без надбавки до зарплати

Сесія Вараської міської ради, яка мала пройти сьогодні, 7 березня 2019 року, знову не відбулася.

Не вирішеними залишилися питання щодо зменшення тарифів населенню міста; встановлення надбавок до окладів освітянам та виділення коштів на медицину, ремонт доріг, шкіл та ліфтів. Своєю відсутністю на сесії частина депутатського корпусу Вараша вкотре довела – партійні та власні інтереси для них важливіші за інтереси громади, яка їх обирала.

Знову проігнорували інтереси громади та не прийшли на сесію депутати:

Євгеній ПАВЛИШИН, Анатолій КНІОВЕЦЬ, Наталія ПЕТРОВИЧ, Дмитро ЮЩУК, Ігор КУЦ, Олена АНТИПЕЦЬ, Ніна ХВАЛЬКО, Ксенія БУДЬ, Сергій ДЕНЕГА, Сергій ШАРАПОВ, Степан ЖДАНЮК, Людмила СЕМЕНЮК, Анатолій РОЖКО, Сергій ШАРАПОВ, Олена ЧУМАК.

Прийшли на сесію 15 депутатів: Тетяна Анощенко, Наталія Бірук, Юрій Бондарчук, Людмила Верешко, Наталія Грохольська, Тетяна Денисова, Микола Ковбасюк, Анатолій Кречик, Оксана Назарчук, Руслан Павлусь, Павло Пан, Сергій Присяжнюк, Іван Радюк, Тетяна Самойлова та Олександр Чех.

Міський голова Сергій Анощенко пояснив, які негативні наслідки для усього міста матиме черговий зрив сесії частиною народних обранців:

«По-перше, не зменшено тарифи для населення.

Завдяки тому, що значна частина депутатів від «Батьківщини», «УНП», «Сили людей» та ін., знову не прийшли на сесію, населення Вараша й далі платитиме завищені тарифи на комунальні послуги, які надає КМКП.

По-друге, освітяни не отримають надбавки до зарплати.

Завдяки тому, що депутати не вважають за потрібне приходити на сесію, педагогічні працівники закладів дошкільної освіти, Будинку дитячої та юнацької творчості, галузі фізичної культури та спорту Дитячо-юнацької спортивної школи не отримають додаткові надбавки до посадових окладів за складність, напруженість в роботі у розмірі 10 %.

Відповідне рішення не прийнято, отже, виплати освітянам не підуть.

По-третє, не зможе нормально запрацювати первинна медицина.

Сьогодні повинні були прийняти ряд важливих для медичної галузі міста рішень. Сесія не відбулася, відповідно, жодного рішення не прийнято. Закуплені для медиків «первинки» комп’ютери досі просто лежать в виконкомі, адже без рішення ради передати їх медикам ми не можемо. Те ж саме з коштами на «первинку» – вони є, але без рішення сесії передати їх неможливо.

По-четверте, не буде ремонту доріг і завершення реконструкції школи №2.

Сьогодні повинні були передбачити зміни до бюджету міста, відповідно до яких вже зараз були б кошти на ремонт міських доріг та повне завершення реконструкції ЗОШ №2. Те саме й щодо ремонту ліфтів – завдяки депутатам, які не ходять на сесії, гроші на ці потреби не може бути використано.

По-п’яте, проігноровано інтереси мешканців Заболоття.

Депутати, які були ініціаторами приєднання села Заболоття – попіарившись на цій темі, просто покинули справу на півдорозі. Прийнято лише рішення про приєднання. А те, що за ним має послідувати прийняття ще ряду важливих рішень, без яких ми не можемо направити на Заболоття жодної копійки – депутатів вже не цікавить.

Тож тепер від злочинної бездіяльності депутатів-прогульників потерпатиме не лише населення Вараша, а ще й мешканці Заболоття».

«Я більше не буду звертатися до тих депутатів, які не ходять на сесії – їм не цікаві проблеми громади. Ці люди вже чітко показали всьому місту, що в міську раду вони прийшли суто «на заробітки» , а не для того, щоб дбати про інтереси громади, – зазначив міський голова Сергій Анощенко. – Зараз я звертаюся лише до жителів міста. Не будьте байдужими – впливайте на депутатів та змушуйте їх працювати на користь громади, яка їх обрала.

Адже не приходячи на сесії, депутати роблять гірше не міському голові. Ігноруванням сесій вони свідомо шкодять усьому місту.».