СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 1:18

На Рівненщині відбувся Форум профспілкових організацій

Форум голів первинних профспілкових організацій, присвячений захисту прав людини праці, відбувся в Зарічненському районі за участі Управління Держпраці у Рівненській області. Тему заходу ініціювала Федерація профспілок Рівненщини – «Соціальний діалог – показник ефективності взаємовідносин між працюючою людиною, роботодавцем та владою».

Відтак, учасниками форуми стали представники широкого кола організацій профспілок. роботодавців, територіальних органів державної влади. Зокрема. Спікерами форуму стали голова райдержадміністрації Анатолій Смаглюк, голова Федерації профспілок Рівненської області Микола Шершун, директор Департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА Олексій Шамак, керівник Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України Тетяна Грещук, голова Рівненського обласного об’єднання організацій роботодавців Михайло Кривко.

Про шляхи детінізації зайнятості населення, підсумки боротьби з нелегальною працею у минулому році, головні тенденції у вдосконаленні трудового законодавства розповів учасникам Форуму начальник відділу з питань здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці Юрій Морозюк. Фахівець також зупинився на концептуальних засадах безпеки та гігієни праці.

Про громадський контроль за дотриманням законодавства у сфері охорони праці поінформував головний інспектор з питань охорони праці Федерації профспілок області Володимир Красюк.

У рамках Форуму були обговорені інші актуальні питання, зокрема, стосовно профспілкової діяльності крізь призму укладання тристоронніх угод та колективних договорів; соціального діалогу з роботодавцями як пріоритету сучасної профспілкової діяльності.

Керуючись принципами соціальної справедливості і партнерства, сторони-учасники висловили взаємну зацікавленість у вирішенні цих та інших проблем на рівні області, районів, місцевих громад відповідно до Стратегії розвитку Рівненської області та Зарічненського району.