СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 7:47

На Рівненщині на програму боротьби з онкологічними захворюваннями виділять гроші

Сьогодні, у Рівному на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства Рівненської облради головний лікар обласного протипухлинного центру Григорій Максим’як презентував регіональну програму лікування та профілактики злоякісних новоутворень.

Обласна програма створена з метою: зменшення кількості онкологічних хворих, які помирають протягом року після встановлення діагнозу, зниження показника смертності від злоякісних новоутворень, покращення заходів належної реабілітації та створення умов для продовження життя і поліпшення його якості.

За словами Максим’яка на Рівненщині проживає більше 22 тисячі осіб, які мають онкологічне захворювання. Серед таких хворих близько 45 відсотків становлять жителі сіл.

До слова, на реалізацію Програми відповідно до плану фінансування потрібно 17 413,0 гривень.

Григорій Максим’як наголосив, що реалізація програми дозволить знизити рівень показника смертності онкологічних хворих на 5-6% та на 6-7% покращить діагностику злоякісних новоутворень I-II стадій.

15 березня під час пленарного засідання двадцять п’ятої сесії обласної ради депутати мають затвердити Програму своїм голосуванням.