СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:07

Колишнього голову облради обрали віце-Президентом Федерації шахів України

02 березня 2019 року в приміщенні “Raziotel – Київ” відбувся ХI з’їзд Федерації шахів України. На з’їзд прибули 50 делегатів майже зі всіх областей України.

Від Рівненської області у роботі з’їзду взяли участь Володимир Ковальчук, Максим Шинкарчук та Юрій Кошмак.

У доповіді президента ФШУ Віктора Капустіна, виступаючих представників з областей відмічено, що за останні чотири роки Україна стабільно входить до світової шахової еліти. Відзначено проведення чемпіонатів України серед чоловіків та жінок на високому організаційно-фінансовому рівні, в тому числі в Рівному в грудні 2016 року.

Наголошено про активну співпрацю ФШУ з Мінмолодьспортом, МОН, Спортивним комітетом України, Європейським шаховим союзом та ФІДЕ.

Визнано, що серйозною проблемою є стан розвитку дитячих шахів. Через економічні проблеми в країні залишається низький рівень фінансування праці тренерів у дитячо-юнацьких спортивних школах. Процес реформування системи фізичної культури та спорту загальмував та набув еволюційного характеру.

Окреслені основні завдання федерації на 2019-2023 роки: залучення спонсорських коштів, збільшення державного фінансування, провести в Україні три змагання не нижче континентального рівня, реорганізувати систему розвитку дитячо-юнацьких шахів в Україні, узагальнити досвід запровадження проектів “Шахи у школі” та підтримувати ряд інших ініціатив.

Заслухані доповіді ревізійної комісії, суддівської колегії. Робота ФШУ за звітний період оцінена позитивно. Відзначено при цьому, що суттєву підтримку в розвитку шахової гри в Україні надає особисто Віктор Капустін.

Інтригою з’їзду стали вибори Президента ФШУ. Несподівано у Віктора Капустіна з’явилося два конкуренти. Проте при підрахунку голосів Віктор Капустін був недосяжний – 44 делегати надали йому свою підтримку.

Також делегатами був обраний новий склад Виконкому ФШУ, затверджені віце-Президенти. Як і минулого разу, віце-Президентом обраний колишній голова Рівненської облради, екс-депутат Володимир Ковальчук.