СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 14:48

Найкращий дитячий садок Рівненщини відкрив сьогодні Гройсман

В селищі Оржів Рівненської області Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відкрив сучасний дитячий садочок. Дошкільний заклад має яскравий оригінальний фасад, кольорові стіни та сучасні дитячі меблі. На подвір’ї – великий ігровий майданчик.

«На добудову цього садочка чекали 20 років. Але тепер у 150 малюків Оржева є чудовий дошкільний заклад. Таких садочків по Рівненській області побудовано вже 12, а закладається ще 7. Дорослі мають інвестувати в розвиток дітей», – зазначив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр України наголосив, що цей дитячий садок – результат реформи децентралізації. Це приклад того, що можна зробити тоді, коли об’єднують кошти різних рівнів. Так, на будівництво дитсадка залучили гроші державного фонду регіонального розвитку, субвенції на розвиток регіону, бюджет селищної ради. Всього на заклад спрямували понад 36 мільйонів гривень.

Батьки майбутніх вихованців дитсадка не приховують задоволення.

«Чекали з нетерпінням і вже знаємо, до якої групи будемо ходити. Були всередині – дуже гарний, яскравий, цікавий. І що важливо – сучасна кухня», – розповідає мама 5-річного хлопчика Ірина.

В селі 4,5 тисяч жителів. Дітей багато, а садочка чи навіть групи до цього не було жодної. Одні батьки возили дітей в Зорю, а інші змушені були сидіти вдома. Тож нині радіють усім селищем.

«Ми бачимо як змінюється Оржів, змінюється Рівненщина і загалом уся країна. Сьогодні відкрили дитячий садок, а незабаром, переконаний, тут з’явиться медична амбулаторія, ЦНАП, хороша дорога», – звернувся до присутніх голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

ДНЗ збудований за принципами Нового освітнього простору і розрахований для 150 дошкільнят. Тут працюватиме 8 груп, кожна з яких зможе вмістити до 20 діток. Обладнали для дітей і музичну та спортивну зали. Опалюватиметься садочок від котельні, яка збудована поблизу.