СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 9:56

За вихідні ще шість релігійних громад на Рівненщині перейшли до Православної церкви України

Протягом вихідних, у суботу 23 лютого та сьогодні, неділю 24 лютого ще шість релігійних громад на Рівненщині вирішили змінити конфесійну приналежність і перейти з УПЦ МП до Православної церкви України.

Зокрема, вчора 23 лютого  на території Іоанно-Богословської церкви у селі Копитів Корецького району рішення про перехід до ПЦУ прийняла місцева релігійна громада.

Спочатку ініціативна група зареєструвала всіх учасників, які проживають у селі. Це близько 140 осіб. За перехід громади з УПЦ МП до ПЦУ проголосували 137 осіб. Одна людина зі зареєстрованих проголосувала проти.

Сьогодні, 24 лютого Свято-Миколаївська релігійна громада села Сестрятин Радивилівського району також прийняла рішення про зміну конфесійної приналежності. Усі присутні на зборах, а це 87 мешканців, підтримали рішення одноголосно.

Перед цим, в громаді проводилось опитування, в якому взяли участь 263 людини. 228 проголосували «за» перехід, 22 – «проти», 13 – утримались.

У селі Малинськ Березнівського району прихожани Свято-Петро-Павлівської громади також провели збори. Зі 139-ти зареєстрованих мешканців 128 підтримали перехід до ПЦУ.

Також, перехід із юрисдикції УПЦ МП до Православної церкви України підтримали і на зборах релігійної громади села Устя Корецького району. Зі 104 зареєстрованих, «ЗА» – 83.

У Млинівському районі рішення про зміну конфесійності та перехід до ПЦУ прийняли громади сіл Боремець та Довгошиї.

Так, у Боремці таке рішення підтримали одноголосно. Участь у зборах взяли 120 прихожан.

У Довгошиях прихожани Свято-Георгієвської парафії зі 158-ми присутніх перехід до Православної церкви України підтримали 112.

Загалом, на Рівненщині наразі вже 33 громади вирішили перейти від УПЦ МП до ПЦУ.