СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 20:48

Протягом січня на Рівненщині забезпечено надходження до бюджетів усіх рівнів майже 617 мільйонів гривень

В Головному управлінні ДФС у Рівненській області підсумували результати роботи у січні 2019 року. Під час наради, що відбулась в ГУ ДФС, не тільки підвели підсумки, а й визначили пріоритетні напрями роботи із забезпечення надходження коштів до бюджетів усіх рівнів у І кварталі поточного року.

Як зазначив начальник Головного управління Дмитро Зайцев, завдяки злагодженій роботі фахівців служби, у січні до бюджетів усіх рівнів мобілізовано 616,8 млн. грн., що більше, ніж за аналогічний період 2018 року на 103,2 млн. гривень. З цих коштів більше 371,6 мільйонів залишились у місцевих бюджетах. Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування зібрано 354,4 млн. грн, що перевищило надходження січня минулого року на 69,9 млн. гривень (або на 25 %).

Керівник відомства подякував колегам за плідну роботу та наголосив на пріоритетних напрямках діяльності із забезпечення надходження коштів до бюджетів усіх рівнів, у тому числі, упередження мінімізації податкових зобов’язань та незаконного формування податкового кредиту з ПДВ, підвищення ефективності контрольно-перевірочної роботи, легалізації заробітної плати, збільшення надходжень акцизного податку і майнових податків до місцевих бюджетів та низці інших.

Підсумовуючи результати, Дмитро Зайцев зазначив, що напрацювання, яких досягнуто на початку року, стануть вагомим імпульсом для подальшої роботи щодо збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, та висловив подяку платникам податків за порозуміння і збалансованість у взаємовідносинах із фіскальним відомством. Адже саме завдяки їх відповідальному ставленню до сплати податків і зборів, з року в рік продовжують збільшуватись надходження до державної скарбниці.