СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 1:00

На Рівненській АЕС продовжуються роботи із впровадження технології Holtec

Відбулася чергова нарада НАЕК «Енергоатом» з питання впровадження модифікованої технології поводження з відпрацьованим ядерним паливом за технологією компанії «Holtec International» із США. В нараді, що проходила у форматі відеоконференції, взяли участь представники відокремлених підрозділів Компанії – РАЕС, ХАЕС та ЮУАЕС. Робочу групу спеціалістів Рівненської АЕС очолює генеральний директор енергогенеруючого підприємства Павло Павлишин.

Павло Павлишин відзначив, що на сьогоднішній день на РАЕС ведуться роботи з модернізації перевантажувальної машини енергоблоків №№1-4. Одночасно розпочалися підготовчі роботи до модернізації вантажних кранів, планується укласти договори на комплектацію обладнання і вже цього року розпочати його поставку на майданчик електростанції. На РАЕС поставлено перевантажувальний багатоцільовий контейнер HI-TRAC та транспортний контейнер HI-STAR №1. Учасниками наради зазначено, що вже завершені заводські приймальні випробування контейнера HI-STAR №2, а також динамічні випробування вагонів-транспортерів.

До слова, у поточному році на Рівненській АЕС для впровадження технології Holtec передбачено виконати ремонтні роботи транспортного коридору енергоблоків №1 та №2, комплектацію та монтаж обладнання допоміжних систем, заплановано завершення будівництва майданчика для розміщення великовагового обладнання та майданчика з розміщення контейнерів.