СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 23:16

На Рівненській АЕС триває спорудження сучасного технічного центру

На Рівненській АЕС продовжується реалізація проекту з будівництва «Технічного центру автоматизованих дистанційних засобів контролю металу» для потреб служби контролю металу. Нова сучасна споруда стане єдиним місцем, де буде зосереджено усі високотехнологічні, та унікальні дистанційні системи контролю металу, що, у свою чергу, сприятиме підвищенню ефективності роботи персоналу служби.

Будівництво ТЦ АДЗКМУ впровадженні проекту, який стартував у вересні минулого року, окрім СКМ, участь беруть такі структурні підрозділи РАЕС: управління капітального будівництва, цех теплових та підземних комунікацій, електроцех, цех дезактивації та радіоактивних відходів, цех радіаційної безпеки, цех вентиляції та кондиціонування, цех теплової автоматики та вимірювань та інші.

Будівництво технічного центру автоматизованих дистанційних засобів контролю металу допоможе зосередити усе великогабаритне обладнання, яке сьогодні знаходиться на енергоблоках №№1, 2 РАЕС в єдиному місці, завдяки чому вивільниться площа центрального залу даних енергоблоків. У ново зведеній будівлі будуть постійні робочі місця персоналу відділу автоматизованих дистанційних систем контролю, а саме: лабораторії експлуатації та обслуговування, лабораторії збору даних та аналізу результатів контролю, а також групи автоматизованого ремонту теплообмінних труб ПГ, які знаходять у різних місцях проммайданчика електростанції.

Також у техцентрі буде проводитись навчання та атестація персоналу, технічне обслуговування та перевірка обладнання до проведення контролів, а також при необхідності дезактивація обладнання СКМ. Стан поточних робітБудівля ТЦ АДЗКМ поділятиметься на адміністративно-побутовий корпус та виробничий блок (зону суворого режиму), так званий центральний зал, де буде розміщуватися обладнання систем контролю металу (маніпуляторів), що застосовується під час проведення планово-попереджувального ремонту енергоблоків. Усе це підвищить рівень ефективності роботи персоналу ВАДСК СКМ з налаштування, технічного обслуговування та перевірок систем контролю.

Після отримання дозволу на зведення об’єкту на ньому розпочались активні будівельні роботи. На сьогоднішній день вже виконано низку робіт: монтаж естакади технологічних трубопроводів, здійснено бетонування фундаментної плити виробничого блоку, а також зроблені чорнові стяжки підлоги адміністративно-побутового корпусу, виконані демонтажні роботи цегляних стін в адміністративному блоці, розведена тимчасова електромережа та проведено тимчасове опалення в приміщеннях технічного центру. Наразі завершується штукатурення стін першого поверху АПК.

Генеральним підрядником будівництва виступає ТОВ «Західенергомонтаж», а субпідрядною організацією є ТОВ «АТОМРЕМОНТ». Загалом на об’єкті працює 51 працівник. Усі заплановані роботи виконуються вчасно та якісно згідно з розробленим графіком.