СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 23:56

На Рівненщині відбувся традиційний щорічний зліт фермерських родин

На Рівненщині відбувся традиційний щорічний зліт фермерських родин. Участь у ньому взяли більше сотні господарників краю, а також керівництво ОДА. На підсумки 2018-го завітали заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Віктор Шеремета та президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Микола Стрижак.

«Для фермерства 2018 рік став суттєвим для підтримки фермерства. На розвиток фермерських господарств у державному бюджеті було закладено 1 млрд. грн. Ми визначили декілька блоків для основних потреб фермерів. Це і компенсація кредитних ставок, вартості обладнання тощо. Найбільша кількість фермерів скористалася компенсацією на здешевлення вартості сільгосптехніки, завдяки чому купували техніку із знижкою 40%», – розповів Віктор Шеремета.

Під час конференції голова Асоціації фермерів та приватних землевласників України в Рівненській області Андрій Кузьмич прозвітував про роботу, проведену організацією торік.

Сільгоспвиробники обговорили свої нагальні проблеми, серед яких – питання, пов’язані із передачею земель постійного користування у власність фермерам і державного сприяння дрібним сільгоспвиробникам. Щодо останнього, то заступник Міністра АПК анонсував додатковий напрямок державної допомоги – підтримка молодого фермера.

За словами заступника голови Рівненської ОДА Ігоря Тимошенка, у 2018 році в області для фермерів було спрямовано близько 12 мільйонів гривень бюджетних коштів, державною підтримкою скористалося 120 господарств.

«Це незначна сума, але є хорошим початком для вашої праці. Додам, що програми з підтримки фермерства будуть продовжуватись – як з обласного, так і з державного бюджетів», – відзначив Ігор Тимошенко.

Під час конференції кращих фермерів Рівненщини нагородили відзнаками Міністерства та облдержадміністрації. Голові фермерського господарства «Влада» Олександру Романчуку вручили посвідчення і нагрудний знак «Заслужений працівник сільського господарства України».