СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 0:07

262 адвокати віднині мають можливість надавати безоплатну правову допомогу на території Рівненщини

22 січня у приміщенні Регіонального центру з надання безплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області пройшов другий етап ХІ конкурсу з відбору адвокатів, які залучатимуться до надання БВПД, що відбувся у форматі індивідуальних співбесід з адвокатами.

Адвокатів, оцінювали за критеріями стажу адвокатської діяльності, наявності або відсутності застосування дисциплінарних стягнень, результатів проходження дистанційного курсу.

Серед тих, хто успішно пройшов всі етапи ХІ конкурсу ( всього 24 адвокати) та виявив бажання співпрацювати з системою БПД Рівненщини – адвокати, які нещодавно отримали свідоцтво на заняття адвокатською діяльністю і мають невеликий досвід у цій сфері ( від 6 місяців) , а також ті, що вже мають значний досвід роботи у юриспруденції ( до 26 років).

До складу комісії увійшли: директор Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк – голова комісії ; заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Микола Павлюк – секретар комісії. Члени конкурсної комісії – Олег Полюхович, – голова Рівненського Апеляційного суду; Сергій Удовиченко – голова Ради адвокатів Рівненської області; Світлана Сурікова – голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Рівненської області; Алла Філатова – адвокат, голова громадської організації «СПУ» Захід-Партнер»; Володимир Якимчук – директор Рівненського інституту Київського університету права НАН України; Оксана Сальчук – начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області; Наталія Яцюк – перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Рівненській області.

Отже, адвокати, які пройшли конкурс, невдовзі залучатимуться до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору відповідно до Порядку і умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Про прийняті комісією рішення адвокатів буде інформовано шляхом надсилання повідомлень на електронні адреси.