СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:44

Блок Петра Порошенка переміг на виборах в ОТГ на Рівненщині

Результати виборів в ОТГ, які відбулися 23 грудня вкотре засвідчили переконливу перемогу кандидатів від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Про це під час прес-конференції заявила в. о. голови Рівненської територіальної організації «Солідарності» Інна Дмитренко.

У заході також взяли участь новообрані голови ОТГ, зокрема, Корнинської у Рівненському районі Роман Горбатюк-Василейко та Старосільської Рокитнівського району Михайло Кузьмич.

Так, за словами Інни Дмитренко, участь у виборах до ОТГ, які відбулися 23 грудня, брали 2 кандидати від БПП на посаду голови новостворених громад, ще одного, партія підтримувала як самовисуванця.

«Двоє наших кандидатів – Роман Горбатюк – Василейко і Михайло Кузьмич отримали переконливі перемоги у своїх громадах. Пан Роман став головою Корнинської ОТГ із результатом 85% підтримки виборців, а пан Михайло у Старосільській ОТГ отримав близько 45% голосів місцевих мешканців. Це дуже хороші результати не лише для Рівненщини. А результат Романа один з найвищих по Україні», – каже Інна Дмитренко.

До слова, партія «БПП «Солідарність» на Рівненщині також отримала найбільше депутатських мандатів. Зокрема, по вісім депутатів у Корнинській та Старосільській ОТГ, і ще три депутати у Дядьковицькій ОТГ.  Загалом 19 обранців, висунутих партією. Це перше місце в області порівняно з іншими політичними силами.

Також очільниця територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» зазначила, що за даними підрахунку результатів виборів загалом по Україні, кандидати від «БПП «Солідарність» перемогли у 52 із 78 новостворених об’єднаних громадах.

«Тобто, абсолютна більшість голів, які очолили ОТГ, висувалися або від нашої партії, або за підтримки політичної сили. Також ми отримали найкращі показники серед депутатського складу, адже 370 наших кандидатів від партії стали депутатами на цих виборах. Такі результати демонструють підтримку ініційованої президентом України Петром Порошенком реформи децентралізації. Адже кожні вибори показують високу явку людей, і підтримка команди Порошенка тільки зростає», – додала Інна Дмитренко.

Самі новообрані голови громад відзначили, що приєднатися до команди Порошенка їх мотивувала реформа децентралізації, яку вони вважають однією з найбільш результативних ініціатив Президента України.

Так, голова Корнинської ОТГ Роман Горбатюк-Василейко вважає, що реформа децентралізації позитивно впливає на життя мешканців новостворених громад.

«Люди давно хочуть змін. І ми бачимо на прикладі інших ОТГ, які вже давно створені і працюють у нашій області, що ці зміни стають реальними у процесі втілення реформи децентралізації. В селах будують нові дороги, ФАПи, сучасні школи. Зростають місцеві бюджети. Зрештою, це дозволить селам, селищам та містам Рівненщини нарешті самостійно обирати шляхи свого розвитку», ̶ підкреслив Роман Горбатюк-Василейко.

Новообраний голова Старосільської ОТГ Михайло Кузьмич переконаний, що саме децентралізація є тим інструментом, що дозволяє ОТГ розвиватися.

«Багато років говорилося про передачу повноважень на місця. Але тільки команда Президента Порошенка реально дала старт цій реформі. Децентралізація – це конкретні гроші для розвитку громад і конкретні проекти, які дозволять нам, представникам сільських територій жити і розвиватися», – підкреслив Михайло Кузьмич.