СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 20:31

Національний банк подав судовий позов у Швейцарії проти Ігоря Коломойського

Національний банк України подав позов Першої інстанції Суду Республіки та Кантона Женеви проти колишнього власника «ПриватБанку» Ігоря Коломойського, на загальну суму 6,64 мільярда гривень.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Позов подано за місцем проживання екс-акціонера банку з метою стягнення з Ігоря Коломойського заборгованості як з фінансового поручителя перед Національним банком за особистими поруками, наданими у 2016 році за п’ятьма договорами про надання кредитів рефінансування банку», — повідомляють в Нацбанку.

На початку червня 2018 року Нацбанк подав до швейцарських судових органів судову претензію. Цього вимагають норми швейцарського законодавства.

«Оскільки усі намагання Національного банку врегулювати питання погашення Ігорем Коломойським заборгованості за кредитами рефінансування в досудовому порядку не були успішними, регулятор, на жаль, був змушений подати позов у встановлений швейцарською системою правосуддя строк, аби захистити свої законні права та інтереси», — повідомив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук

Крім цього, Нацбанк подав до українських судів близько 147 позовів проти Коломойського та пов’язаних з ним компаній. Наразі суди ухвалили 20 рішень на користь Нацбанку на загальну суму 1,2 мільярда гривень.