СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 16:55

Петро Порошенко серед лідерів президентського рейтингу на Рівненщині

Чинний Президент України Петро Порошенко та голова Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», народний депутат України Юлія Тимошенко є лідерами президентського рейтингу в Рівненській області – їх готові підтримати 16,4% і 22,5% відповідно тих, хто визначився і братиме участь у виборах.

Такими є результати опитування, проведеного в регіоні соціологічною групою «Рейтинг» у межах проекту «Портрети регіонів» з 16 листопада по 2 грудня цього року. Всього в дослідженні, проведеному методом особистого інтерв’ю, прийняло участь 1600 жителів Рівненської області. Вибірка сформована з урахуванням вікової та гендерної структури області, а також з урахуванням типу поселення. Похибка становить не більше 2,4%.

За шоумена, лідера партії «Слуга народу» Володимира Зеленського в області готові проголосувати 15,1% респондентів, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка – 7,5 %, за лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка – 7,3%, за кандидата від партії «УКРОП» Олександра Шевченка – 6,2%, відомого артиста Святослава Вакарчука підтримують 6,1 %. Рейтинг інших кандидатів – менше 4%. Майже кожен п’ятий житель області ще не визначився з вибором кандидата.

У рейтингу партій лідирує «Батьківщина», яку підтримують 25,9% тих, хто визначився і візьме участь у виборах. За партію «Слуга народу» готові віддати свої голоси 16,8%, БПП Солідарність – 11,8%, Радикальну партію – 7,9 %, «Громадянську позицію» – 7,8%, «Укроп» – 6%, «Свобода» – 4,4%, «Самопоміч» –3,6%, . Рейтинг інших партій – менше 3%. У той же час, майже кожен п’ятий житель області не визначився з вибором партії.