СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 12:52

На Рівненщині з учасниками програми «Доступне житло» підписано перші договори

Днями, Рівненським регіональним управлінням Держмолодьжитла підписано договори про обслуговування з першими 3 сім’ями – одержувачами державної підтримки за програмою «Доступне житло» в Рівненській області.

Попередньо, перелік одержувачів державної підтримки за рахунок коштів державного бюджету було схвалено комісією Мінрегіону.

Після підписання зазначених угод, одержувачі зможуть вносити на відкриті рахунки власну частину вартості обраного житла і отримувати відповідні розміри державної підтримки.

До слова, у Державному бюджеті України на 2018 рік передбачено – 100,0 мільйонів гривень на зазначену програму. Таку ж суму, заплановано в держбюджеті на 2019 рік, ухваленому Верховною Радою, – попри те, що аргументований запит за цією програмою становив – 1,0 мільярд гривень.

Після набрання чинності Постанови №819 і здійснення передбачених процедур, кошти з держбюджету надійшли на рахунки регіональних управлінь Держмолодьжитла. В результаті, стало можливим перейти до підписання угод з громадянами, які перебували на черзі для придбання ними доступного житла.

Відповідно до Постанови КМУ від 10 жовтня 2018 р. №819, забезпечення громадян доступним житлом здійснюється шляхом надання державної підтримки, яка полягає у сплаті державою:

  • 30 відсотків вартості житла;
  • 50 відсотків вартості житла для громадян, на яких поширюється дія пп. 19 та 20 ч. ! ст. 6, пп. 10-14 ч. 2 ст. 7 та абзаців 4, 6 і 8 п. 1 ст. 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
  • 50 відсотків вартості доступного житла та/або пільгового іпотечного житлового кредиту для громадян, на яких поширюється дія Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».

Вичерпний перелік кроків, які повинен зробити громадянин, щоб узяти участь у програмі «Доступне житло», оприлюднено на офіційному сайті Держмолодьжитла та регіонального управління. Додатково, передбачена можливість зареєструватися в електронній черзі для участі у даній програмі та на сайті регіонального управління відслідковувати просування своєї заяви.