СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 3:49

Міністри нагородять рівненських учнів – спортсменів

7 грудня  у Київському національному торговельно-економічному університеті відбудеться нагородження призерів Всесвітньої літньої гімназіади.

Нагадаємо, що з 2 по 9 травня у Королівстві Марокко збірна команда України, змагалася у 17 видах спорту. У підсумку, Україна посіла перше загальнокомандне місце серед 58 команд країн світу, здобувши 112 медалей, із яких 39 золоти х, 39 срібних та 34 бронзових.

У складі збірної команди України із 122 учасників – троє представляли Рівненщину.

Абсолютну першість з вільної боротьби отримала Тетяна Заяц. Вихованка Костопільського спортивного ліцею, легкоатлетка Світлана Жульжик, виборола дві срібні нагороди з бігу на 800 метрів та естафеті 100-200-300-400 метрів. Підготували легкоатлетку до змагань тренери Тетяна Фінчук і Анна Мурза. Спортивна гімнастка Тетяна Мокляк привезла з Марракешу аж чотири медялі, а саме: срібні з командного багатоборства і вільних вправ та бронзові з особистого багатоборства і брусів.

Вдало на змаганнях виступила кадетська збірна команда України з греко-римської боротьби під керівництвом тренера Костопільського ліцею Дмитра Шевчука. Усі восьмеро борців збірної команди греко-римського стилю завоювали медалі.

Юних спортсменів нагороджуватимуть Віце-прем’єр-міністр України – В’ячеслав Кириленко, Президент Міжнародної федерації учнівського спорту (ISF) – Лоран Петринка, Міністр освіти і науки України – Лілія Гриневич, Міністр молоді і спорту України – Ігор Жданов, президент Національного олімпійського комітету України – Сергій Бубка, президент Спортивного комітету України – Ілля Шевляк.