СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 15:26

Спідвей: роботи по оновленню гаревої доріжки на Мототреці у Рівному завершено

Протягом останнього тижня на Рівненському мототреці активно готувалися до нового спортивного сезону. 

Придбання комплекту нових надувних бортів за кошти міського бюджету, придбання необхідних комплектуючих для встановлення “амортизуючих” (кінетичних) бортів (при активній участі членів “Клубу Вболівальників Рівненського Спідвею”) за кошти обласного бюджету дозволили місту Рівне отримати право проведення півфіналу чемпіонату Європи серед юніорів U21 у 2018 році, а заразом і трирічну ліцензію FIM-Europe на проведення змагань європейського рівня (очікується підтвердження проведення 2-х змагань під егідою FIM-Europe у 2019 році).

Проведення у нинішньому спортивному сезоні низки міжнародних турнірів, міських та обласних змагань, а також великої кількості тренувань дозволило виявити недоліки доріжки на рівненському мототреці. У рамках підготовки до нового спортивного сезону було вирішено провести роботи по оновленню гаревого покриття (роботи розпочалися 7 листопада).

110 тон спеціального гаревого відсіву, придбаного за кошти міськбюджету (10 тон дісталося у подарунок) завезено на стадіон, завдяки ТОВ “ЗАХІД-АВТО” (керівник Ревчук М.С.).

За сприяння В’ячеслава Пугайко ТОВ “Городоцький Завод Будматеріали” (директор Андрощук В.П.) безкоштовно надав 50 тон глини.

Протягом 3-х днів доставкою та завезенням матеріалів традиційно займалося Рівненське міськШЕУ (керівник Віктор Климук). Керували процесом інструктор з фізичної підготовки Муха І.В. та представник “КВРС” Маринич С.Ф.

З доріжкою працював Віктор Пастухов, – відомий ветеран Рівненського спідвею. Трактор, який дістався сучасному ТСОУ від колишнього ДОСААФУ, та виконує свої функції з 1983 року, в руках колишнього “Аса спідвейних треків” поки що не підводить.

А вже минулої п’ятниці під пильним оком консультанта “Рівненського міського спортивно-технічного клубу” Григорія Олександровича Хлиновського (колишнього очільника Рівненської обласної Федерації мотоциклетного спорту України та керівника стадіону “Мототрек”) проходило перемішування усіх компонентів до однорідної маси. Протягом дня грейдерист займався плануванням доріжки рівненського мототреку.

Навесні 2019 року планується завезення 40 тон спеціального відсіву, який дозволить повернути гаревій доріжці червоний колір та якість, якою славився мототрек в середині 80-х років.

Вже завтра, 19 листопада очікується оголошення календарного плану змагань зі спідвею під егідою FIM-Europe у 2019 році.