СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 21:02

Дубно отримало необхідну кількість грошей на медицину

Більше 16 мільйонів гривень медичної субвенції сьогодні додатково отримала Рівненщина. Ці кошти разом з попередніми 43 мільйонами, що надійшли тиждень тому, передбачені на гемодіаліз, препарати інсуліну та виплату зарплати лікарів.

Як пояснила заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, додаткова медична субвенція останні 5 років завжди розподіляється в листопаді. Це так званий резерв медсубвенції для окупованих територій Донецької та Луганської областей. Ці кошти будуть спрямовані в тому числі і для медиків Дубенської ЦРЛ, де на сьогодні у зв’язку із непроведеною оптимізацією закладу найбільш гостро строїть питання із виплатою зарплати.

«Частина медичної субвенції, що надійшла вже сьогодні, дає можливість проплатити заробітну плату серпня та почати виплату вересня. А до кінця листопада надійдуть кошти з області, якими ми оплатимо вересень та жовтень; до середини грудня буде повністю погашено заборгованість з виплати зарплати медикам», – прокоментував голова Дубенської РДА Юрій Парфенюк.

«Відомо, що державна медична субвенція не покриває сто відсотків потреб області. Саме тому ми зверталися до народних депутатів, які представляють Рівненщину. Знаючи про складну ситуацію в рідному місті, найбільше про Дубенський район клопотала Ірина Луценко», – зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.