СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 1:21

САП склала підозру екс-заступнику голови Рівненської ОДА

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури підготували письмове повідомлення про підозру голові правління ПрАТ ХК «Енергомережа», колишньому заступнику голови Рівненської ОДА та екс-нардепу Дмитру Крючкову.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурорами САП складено письмове повідомлення про підозру голові правління ПрАТ ХК «Енергомережа», відносно якого з квітня поточного року (7 місяців) триває процедура екстрадиції з Німеччини щодо всіх епізодів злочинної діяльності, внаслідок яких відбулося заволодіння коштами державного сектору економіки у сфері енергетики у сумі 424 мільйона гривень за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.3 ст.27, ч.2 ст.364, ч.3 ст.209 КК України», – йдеться у повідомленні.

Прокурори кажуть, що заволодіння відбувалося шляхом укладання за згодою постачальників електричної енергії угод про переведення боргу від споживачів електричної енергії до нового боржника та договору на постачання природного газу для вироблення електричної енергії на умовах передоплати.

Слідчі встановили, що отримані відповідно до угод та договору кошти Дмитро Крючков використав на власний розсуд, легалізувавши таким чином здобуті злочинним шляхом гроші.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в 2016 році колишній заступник голови Рівненської ОДА Дмитро Крючков був оголошений в розшук. Він проходить фігурантом у справі про виведення коштів з компанії «Запоріжжяобленерго», в якій понад 60% акцій належить державі.

14 квітня цього року Дмитро Крючков був затриманий на німецько-австрійському кордоні на підставі міжнародного ордера на арешт.

17 травня Крючков вийшов з в’язниці Мюнхен-Штадельгайм під заставу в 100 тисяч євро.