СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 8:54

Поліцейським Рівненщини компенсовуватимуть оренду житла

Міністерство внутрішніх справ з 1 листопада запустило програму компенсації коштів поліцейським за оренду житла. Про це заявив керівник МВС Арсен Аваков.

«Ми представляємо сьогодні перший і не останній мотиваційний пакет для поліцейського, який запрацює частково зараз, з листопада, а в повному обсязі – з 1 січня 2019 року. Він містить чотири компоненти: перший – збільшення заробітної плати на 30%, другий – введення додаткової оплати за піднайом житла поліцейським, третє – введення системи отримання власного житла поліцейським після двох років служби на основі іпотеки до 20-річного пільгового фінансового лізингу з урахуванням повного погашення відсотків з боку міністерства та бонусного погашення до 40% лізингу МВС за вислугу років. Четверте – внесення через парламент законопроектів, які змінюють і захищають професійні права поліцейського», – сказав Арсен Аваков.

Раніше Аваков заявляв, що в районному центрі компенсація за оренду становитиме від 1,9 тисячі до 2,9 тисячі гривень, в обласному центрі від 2,9 тисячі до 4,3 тисячі гривень.