СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 0:25

Місцеві вибори – 2020 мають пройти на новій територіальній основі, – Геннадій Зубко

Місцеві вибори у жовтні 2020 року мають пройти на новій територіальній основі та на умовах покриття всієї території України об’єднаними тергромадами. Про це під час наради у Прем’єр-міністра України щодо реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Ми напрацювали чіткі цілі і завдання подальшої реалізації реформи місцевого самоврядування до 2020 року. Але починати їх виконувати необхідно вже зараз! Серед першочергових – прийняття вже до кінця року ЗУ №8051 «Про засади адміністративно-територіального устрою України», максимальне стимулювання подальшого об’єднання тергромад або приєднання, зокрема, до міст обласного значення. У 2019 році – провести одночасні вибори до Верховної Ради України та в останніх добровільно об’єднаних громадах. З паралельним прийняттям адміністративного рішення про об’єднання громад відповідно до перспективних планів. Це дозволить сформувати перспективні плани об’єднання громад з повним покриттям ОТГ території України», – зазначив Геннадій Зубко.

За його словами, здійснення цього комплексу заходів дозволить наступного, 2019 року – провести укрупнення районів в межах існуючих областей та здійснити розподіл відповідних повноважень між органами влади базового, районного та обласного рівня. До кінця 2020 року має відбутися повна інституційна реорганізація органів виконавчої влади в укрупнених районах.