СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 10:20

Третій «Духовний ранок» у Рівному присвятили Гідності та Свободі

У Рівненській ОДА сьогодні відбулась вже третя традиційна зустріч у форматі «Духовного ранку». Невипадково головною темою стали питання Свободи та Гідності, адже вже 21 листопада Україна відзначатиме п’яту річницю початку Революції Гідності.

«Цього разу ми вирішили поєднати міркування на теми духовності зі спогадами про початок подій на Майдані. Думаю, важливість Революції Гідності для всієї історії України сповна оцінять лише з роками. Сьогодні ми по-іншому, нестандартно, починаємо ранок – з молитви, так само і п’ять років тому Революція Гідності зламала стереотипи української дійсності», – звернувся до присутніх голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Релігійні діячі, громадськість, місцеві депутати – висловлювали думки в контексті Гідності, Свободи, читали уривки Євангеліє та обговорювали їх.

За словами присутніх, Свобода та Любов дані людині Богом, щоб служити один одному. І саме на Майдані була присутня атмосфера, коли думали не про себе, а про інших, про Україну. Українців гуртувала свобода, адже тільки вільні люди можуть творити та розбудовувати свою країну.

Нагадаємо, зустрічі у форматі «Духовних ранків» будуть традиційними, і вже наступний захід запланований на грудень. Також присутні висловили сподівання, що обласний досвід будуть переймати і в районах. Принаймні, представники Березнівщини, які були вперше присутні на зустрічі, висловили таку готовність.