СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 21:52

У Рівному офіційно стартувало будівництво спорткомплексу на Макарова

Сьогодні, 7 серпня, в Рівному на вулиці Макарова, на 11 гектарах землі стартувало масштабне будівництво універсального спорткомплексу. На майданчику вже почала працювати техніка, розрівнюють територію, встановили огорожу. Про це повідомив ініціатор будівництва, голова Рівненської ОДА та депутат Рівнеради від партії «БПП «СОЛІДАРНІСТЬ» Олексій Муляренко.

«Рівненщина чекала цього майже 10 років – стільки часу минуло від народження сміливої ідеї до початку її втілення. І ось сьогодні офіційно стартувало будівництво спорткомплексу на Макарова. На цей об’єкт в цьому році передбачили 50 мільйонів гривень з різних джерел фінансування. 5 мільйонів спрямували з обласного бюджету, Державний фонд регіонального розвитку виділив 30 мільйонів, ще 15 – це державна субвенція на спорудження спортивних арен. До речі, будівництво спорткомплексів – це нова державна програма, відповідно до якої такі палаци спорту мають з’явитись у шести областях України. І Рівненщина – єдина, де вже розпочали будівництво», – розповів голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

І-ша черга спорткомплексу передбачає будівництво універсальної спортзали для ігрових видів спорту з трибунами на 3000 місць та з можливістю проведення змагань навіть міжнародного рівня.

Як розповів Олексій Муляренко, споруда, передусім, буде використовуватись для саме рівненських спортсменів. Земельна ділянка закріплена за обласною спеціалізованою дитячо-юнацькою спортивною школою олімпійського резерву.

У закладі займається близько 800 спортсменів, проте на сьогодні там відсутні нормальні умови для занять. Будівництво спорткомплексу суттєво покращить можливості для тренувань з багатьох видів спорту. Окрім того, споруда дасть можливість збільшити кількість вихованців спортшколи до 1,5 тисячі. Це стане значним поштовхом для популяризації здорового способу життя на Рівненщині.

Важливою перевагою даного спорткомплексу є те, що за потреби, він трансформуватиметься в концертний або виставковий зали. Це буде багатофункціональна споруда на Рівненщині, до того ж єдиний об’єкт такого роду на Західній Україні і один з не багатьох в державі.