СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 21:11

Рівнян закликають долучитися до флеш-мобу на підтримку надання Українській церкві Томосу про автокефалію

У квітні 2018 року Президент України звернувся до Вселенського Патріарха з проханням щодо надання Томосу про автокефалію Православній Церкві в Україні, відповідне звернення було підтримане Верховною Радою України. Звернення Президента України та аналогічне звернення ієрархів українських православних церков було прийнято до розгляду на засіданні Синоду Вселенського Патріархату.

Прийнявши до розгляду відповідні звернення Вселенський Патріархат фактично визнав право українців мати свою церкву, відмовився ділити українців на «канонічних» і «неканонічних», і розпочав процедури, необхідні для надання автокефалії Православній Церкві в Україні.

З метою підтримки інформаційної кампанії у соціальних мережах розпочато флешмоб з хештегом #Томос2018, щодо надання Українській церкві Томосу про автокефалію. Жителі Рівненщини мають змогу приєднатися до флеш-мобу. Для цього необхідно:

1. Вподобати сторінку у соціальній мережі Фейсбук «Томос 2018» (посилання: https://www.facebook.com/Tomos2018/) та запросити вподобати не менше 10 своїх друзів.

2. Встановити на власне фото (заставку) оновлену рамку: «Українській державі – Українську церкву».

3. Зробити колективне/індивідуальне фото із написом: «Україні – Українську церкву».

4. Написати допис на власній сторінці у соціальних мережах про те, чому для Вас, Вашої родини важливо, щоб Українська церква було єдиною та незалежною. Що для Вас означає Томос про автокефалію?

5. За бажанням, відзняти на фоні історичних місць, біля храмів відео звернення у підтримку надання Українській церкві Томосу. Основні меседжі:

Незалежна Українська Церква – незалежна держава. Надання Томосу про автокефалію означатиме не просто встановлення історичної справедливості. Єдина, незалежна церква – це одна із складових безпеки нашої держави, символ єдності для українського народу.

Додатково можна використовувати цитати Святійшого Патріарха Київського та всієї Руси-України Філарета, Вселенського Патріарха Варфоломія І, інших видатних представників духовенства чи науковців (релігієзнавців).
6. Всі публікації у соціальних мережах необхідно супроводжувати єдиним хештегом #Томос2018.