СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 11:55

На Рівненщині дві громади із трьох новостворених очолять представники БПП

Олександрійська, Повчанська та Шпанівська ОТГ в Рівненській області обрали голів та депутатів: Дві громади очолили висуванці від БПП: Микола Столярчук (Шпанівська ОТГ) та Інна Іванюк (Повчанська ОТГ).

Керівник територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Інна Дмитренко на прес-конференції зазначила, що кандидати від БПП перемогли у 26 із 40 новостворених об’єднаних громадах.

«Тобто 65% голів, які очолили ОТГ, висувалися або від нашої партії, або за підтримки політичної сили. Це величезна довіра виборців і відповідальність кандидатів. Також ми отримали хороші результати серед депутатського складу, адже 235 наших кандидатів від партії стали депутатами», – розповіла Інна Дмитренко.

Також очільниця територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» зазначила, що участь у виборах до ОТГ на Рівненщині, які відбулися 29 квітня, брали 3 кандидати на посаду голови новостворених громад від «БПП «Солідарність».

«Двоє наших кандидатів – Інна Іванюк і Микола Столярчук отримали абсолютну перемогу. Пані Інна стала головою Повчанської ОТГ із результатом у 81,5% підтримки виборців, а пан Микола у Шпанівській ОТГ отримав більше 91% голосів. Це дуже хороші результати не лише для Рівненщини, а й одні з найвищих по Україні. Тобто ми бачимо величезну підтримку людей і довіру до нашої політичної сили. Такі результати також свідчать про підтримку людьми реформи децентралізації, яку ініціював Президент Петро Порошенко. Реформі значно сприяє і ефективна робота обласної влади на чолі з головою Рівненської обласної державної адміністрації Олексієм Муляренком. В області будуються нові школи, ремонтуються дороги, відкривають нові садочки, створюються ФАПи та багато іншого. Це все завдяки реформі децентралізації», – каже Інна Дмитренко.

У свою чергу новообрана голова Повчанської ОТГ Інна Іванюк вважає, що реформа децентралізації позитивно вплине на життя мешканців новостворених громад.

«Коли я прийшла на посаду сільського голови Повчі, децентралізація вже тривала. За півроку моєї каденції у Дубенському районі вперше відбулися вибори в Привільненську ОТГ. Успішний приклад моїх колег в Привільному надихнув мене рухатися в цьому напрямку. У 2017 році це стало можливим, оскільки наша громада потрапила в перспективний план Рівненської області. Громада у нас унікальна. Переглядаючи господарські книги 1944 року як історик, зрозуміла, що всі 5 сіл, які сьогодні входять до Повчанської ОТГ, входили до складу однієї сільради.

Адміністративні реформи радянських часів розкидали населені пункти не тільки в різні сільські ради, а й різні райони — Млинівський та Дубенський. Це створило значні транспорті незручності: щоб дістатися райцентру, мешканцям сіл доводилося їхати на 50 км більше. Повча завжди була центром навколишніх сіл, тому ведучи переговори про об’єднання сільрад в ОТГ, я виходила винятково з інтересів місцевих мешканців. Вибори відбулися. Це дасть можливість, на мою думку, реально щось змінити для її мешканців. Оскільки на території нашої ОТГ немає промислових підприємств, збираємося активно розвивати зелений туризм», – зазначила Інна Іванюк.

Тим часом голова Шпанівської ОТГ Микола Столярчук подякував мешканцям громади, які прийшли на вибори і висловили йому свою підтримку.

«Реформа децентралізації — неминучий процес. Я це усвідомив, як тільки вона почалася. Тому почали шукати шляхи, як створити ОТГ і врешті об’єдналися з Великожитинською сільрадою. Це дає шанс для великих змін, адже надаються великі повноваження та фінансові ресурси. А разом з тим збільшується і відповідальність.

У нашої ОТГ великий потенціал, адже загалом кількість населення складає більше 11 тисяч. Для реалізації наших планів лишається дуже мало часу, адже у 2020 році мають бути проведені наступні чергові вибори голів ОТГ. Потрібно буде організувати роботу самої ОТГ і реалізувати ряд проектів: будівництво садків у Шпанові і Великому Олексині, школи у Великому Житині, реконструкція амбулаторії у Великому Олексині, будівництво нової амбулаторії в Бармаках», – розповів Микола Столярчук.