СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 22:42

В міському ДАБІ системно порушували містобудівне законодавство

За результатами перевірки в роботі Рівненського міського управління ДАБК були встановлені системні порушення у сфері містобудівної діяльності, – повідомляє ЧаРівне.

Протягом останніх півтора місяця перевірку установи здійснювало Обласне управління ДАБІ.

У відповідному акті первірки зазначено, що під час перевірок, які здійснювали посадовці міського ДАБК не фіксуються очевидні порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, до порушників не застосовуються штрафні санкції, як цього вимагає законодавство, з порушеннями здійснюються дозвільні та реєстраційні процедури.

Крім того, реєстрація та видача документів, що дають право на виконання підготовчих/будівельних робіт та підтверджують прийняття в експлуатацію об’єктів проводиться з порушеннями вимог діючого містобудівного законодавства.

За словами представників обласного ДАБІ зазначені факти свідчать про незадовільну роботу Управління державного архітектурно-будівельного контролю Рівненської міської ради, а також те, що має місце неналежним чином виконання своїх службових обов’язків начальником та посадовими особами Управління ДАБК Рівнеради, що і призвело до системних і грубих порушень законодавства у сфері містобудівної діяльності.

Наразі, готуються відповідні матеріали до міського голови Рівного на звільнення посадових осіб, які допустили вказані порушення. А днями, в результаті перевірки начальник міського ДАБК Віталій Самчук сам подав заяву на звільнення.