СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 12:12

Хмельницький забудовник UBC «кидає» рівнян на квартири?

Зовсім ненадійним партнером для понад трьохсот рівненських родин, котрі вклали кошти в будівництво житлового комплексу «Рівненська брама» на розі вулиць Гагаріна та Костромської в Рівному виявився забудовник з міста Хмельницький, будівельна компанія «UBC». Ще восени минулого року мали бути здані в експлуатацію перші два під’їзди з 11-ти запланованих. Однак наразі будівництво «заморожене» і не відомо коли відновиться, та чи відновиться взагалі.

Вся справа в тому, що власники забудови, хмельницькі бізнесмени Андрій Савчук, Володимир Шкодяк та Юрій Таран «начебто» розсварилися між собою та нині знаходяться у стадії низки судових процесів. До речі, усі троє мають безпосереднє відношення до «UBC», а тому все те, що сьогодні відбувається з «Рівненською брамою» дуже схоже на чергову «будівельну аферу».

Зокрема, на це вказує той факт, що Юрій Таран, який є директором «UBC», співвласником кооперативу «Рівненська брама» та фірми «Градобуд-Рівне» подає до суду фактично сам на себе. Бо якщо суд розірве договір між «Градобуд-Рівне» та «Рівненською брамою», створений кооператив втратить право розпоряджатися збудованими будинками і тим самим вимагати повернути гроші чи надати квартири рівнянам вже буде пізно та і ні у кого.

Проблема в тому, що люди які інвестували свої кошти у квартири в «Рівненській брамі» не мають жодних документів, які б підтверджували їх право на житло, а лише – договори пайової участі в кооперативі. В результаті рішення суду, все майно може перейти у власність «Градобуд-Рівне». І тоді квартири в «Рівненській брамі» можуть розпочати продавати вже по другому колу.

«Скоро вже буде два роки, як ми не можемо вселитися у свої законні метри, які придбали у житловому комплексі «Рівненська брама». Нам лише обіцяють, що найближчим часом здадуть в експлуатацію хоча б перші дві секції, однак кожного разу шукають певні обставини, чому наразі цей процес затримується: то газ не заведений, то підрядник документи не підписує, то з каналізаційними колодязями не все гаразд. А тепер, ще й цей суд між співвласниками забудовника. Загалом, не радимо нікому, в майбутньому мати справу з ТзОВ «Український будівельний капітал», тобто компанією «UBC», – кажуть ошукані інвестори «Рівненської брами».

Нагадаємо, що будівництво житлового комплексу «Рівненська брама» в Рівному стартувало на початку 2015-го року. Саме тоді в місті та області з’явилася велика кількість рекламних бордів та банерів з логотипом «UBC» із яких закликали придбати квартири у відповідального забудовника. Зважаючи на те, що ціна на квадратні метри пропонувалася в межах 8-9 тисяч гривень та була доступною, а також, те що на той момент у «UBC» була непогана репутація, оскільки в Інтернеті можна було знайти інформацію, що це серйозний забудовник, люди ринулися купувати квартири в «Рівненській брамі».

Крім того, наразі відомо, що «UBC» будують житловий комплекс «Панський маєток» в селищі Млинів на Рівненщині, а також обіцяють показати «Мистецтво комфортного життя» в Луцьку. Що це за «мистецтво» ми вже побачили в Рівному, а тому застерігаємо, будьте обережні коли вирішили придбати житло і дуже добре думайте та вивчайте з ким із забудовників мати справу. Аби потім не залишитися і без грошей, і без квадратних метрів, як це наразі сталося в Рівному з інвесторами «Рівненської брами»…

П.С. «Рівненські новини» продовжуватимуть слідкувати за розвитком подій на ЖК «Рівненська брама». А також найближчим часом в рамках журналістського розслідування опублікуємо нову інформацію та документи, про можливу участь забудовника «UBC» в інших «будівельних аферах».