СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:11

Богдан Гапяк прозвітував про свою депутатаську діяльність в 2017 році

Депутат Рівненської міської ради VIІ скликання, виборчий округ № 38. Голова фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» звітує про свою депутатську діяльність в 2017 році.

Пріоритетним своїм завданням вбачаю захист інтересів громади та виборців. Протягом звітного періоду сумлінно виконував обов’язки депутата, спрямувавши свою діяльність у двох напрямках: робота у міській раді (участь у пленарних засіданнях, засіданнях постійних і тимчасових комісій) та у виборчому окрузі.

Робота в міській раді

У звітному періоді, як депутат міської ради, взяв участь у 17 пленарних засіданнях. З проектами рішень міської ради працював на засіданнях постійної комісії з питань міського господарства, заступником голови якої обраний у грудні 2015 року. Крім проектів рішень міської ради у звітному періоді на засіданнях постійної комісії розглядались питання якості надання послуг з вивезення побутових відходів у місті, стану зливної каналізації, утримання доріг, зелених насаджень тощо. Завжди відстоюю застосування новітніх методів і технологій з енерго- та ресурсозбереження; впровадження сучасних та екологічно безпечних систем очисних споруд; збереження зелених насаджень та озеленення території міста.

Розробив Програму термомодернізації багатоквартирних будинків міста Рівного на 2017 – 2020 рр., якою вже скористалася значна кількість рівненських ОСББ. Адже основною перешкодою на шляху до проведення заходів з підвищення енергоефективності та термомодернізації багатоквартирних будинків є брак коштів. Причому потреби в коштах настільки значні, що покрити їх власними силами або за рахунок міського бюджету неможливо. Тому основними джерелами, з яких громади можуть залучити кошти, залишаються банківські кредити.

Програма передбачає прозорий механізм відшкодування частини фінансової позики, залученої житловими об’єднаннями на проведення заходів з енергозбереження за рахунок місцевого бюджету, а також можливість компенсації частини витрат у рамках програми Держенергоефективності за рахунок коштів, передбачених у загальному фонді державного бюджету. Її переваги над Муніципальною програмою сталого розвитку в тому, що вона дозволяє реалізувати проекти більшої вартості (до 2 млн грн). При цьому зменшує навантаження на місцевий бюджет, а механізм її реалізації значно простіший (відсутність тендерних процедур, самостійний вибір підрядника робіт і т.д.).

Також знайшла підтримку колег-депутатів і міського голови Володимира Хомка моя ідея облаштування тротуарів та пішохідних доріжок у зонах відпочинку матеріалами з підвищеною зносостійкістю та міцністю. В результаті при проектуванні та виконанні відповідних робіт буде використовуватися виключно міцна зносостійка якісна тротуарна плитка ФЕМ.

Крім роботи в постійній комісії з питань міського господарства, брав участь у діяльності тимчасових контрольних та робочих комісій. Зокрема, робочої комісії для вивчення питання щодо встановлення в Рівному пам’ятника Степану Бандері; комісії щодо попереднього розгляду матеріалів, що стосуються присвоєння звання «Почесний громадянин міста Рівного» та відзнак «За заслуги перед містом». А також працював у тимчасових контрольних комісіях, створених для вивчення питань щодо роботи ринку Моріон; придбання квартири для родини Островських; вивчення можливості проведення тренувань із пляжного волейболу. Обраний головою комісії з розгляду питань, пов’язаних із виділенням земельних ділянок учасникам бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

Робота у виборчому окрузі

Кожну другу і четверту середу місяця здійснюю прийом громадян за адресою: м. Рівне, вул. Фабрична, 2. Звернутись і оперативно отримати інформацію можна за телефоном: 43-27-95 або за електронною адресою: gapyak.pr@gmail.com. Протягом звітного періоду приймав громадян, незалежно від графіка прийому. Основна кількість звернень виборців стосувалася проведення капітальних та поточних ремонтів у житлових будинках, облаштування прибудинкових територій, інших проблем житлово-комунального сектора і соціального забезпечення. За звітний період з особистими та колективними заявами до мене звернулося 56 громадян. 12 осіб (в т.ч. благодійні організації) отримали матеріальну допомогу.

Про всі негаразди на території округу знаю не лише зі слів виборців у громадській приймальні. Адже намагаюсь особисто з’ясувати наявні в окрузі проблеми, встановити причини виникнення та знайти оптимальний шлях для їхнього вирішення. Саме постійна взаємодія з мешканцями визначала напрямки депутатської роботи в окрузі. Так, враховуючи численні скарги мешканців на вщент зруйноване асфальтне покриття у дворі будинку № 1 на вул. Фабричній, особисто виїздив із заступником міського голови з питань житлово-комунального господарства до цього будинку, провів ряд зустрічей з іншими представниками виконавчих органів міської ради. Наслідок: наболіла проблема вже вирішена – ремонт завершено.

Спільними зусиллями вдалося вирішити й інші проблемні питання округу, зокрема вулиці Фабричної. Там проведено капітальний ремонт каналізаційної системи будинку № 4; замінено ліфти в будинку № 24; капітально відремонтовано покрівлю житлового будинку № 5а та облаштовано дитячий майданчик у його дворі.

Постійно спілкуюся з головами ОСББ на території округу щодо наявних проблем, а також можливості та умов фінансування окремих проектів за рахунок міського бюджету в рамках відповідних програм міської ради. Задоволений, що не без моєї участі та за підтримки депутатів очолюваної мною фракції з міського бюджету буде фінансуватися 65 відсотків (а не 60, як пропонували автори програми) витрат на реалізацію проектів у рамках Муніципальної програми сталого розвитку міста Рівного на 2018–2022 роки. Фінансування проектів щодо капітального ремонту, заміни та модернізації ліфтів, відновлення і встановлення систем протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості, а також облаштування дитячих майданчиків збільшено з 80 до 85 відсотків. Збільшення відсотка у співфінансуванні сприятиме громадам у реалізації їхніх проектів для вирішення соціально-економічних проблем.

Намагаюсь не залишатись осторонь соціальних питань та масових заходів. Разом з депутатами фракції, яку очолюю, організовував акції до Дня незалежності, Дня Конституції України та інших державних свят. Аби привітати діток подарунками від святого Миколая, взяв участь у заході, організованому Благодійним фондом взаємодопомоги та захисту дітей з аутизмом «Погляд». Крім того, разом з колегами-депутатами відвідав Рівненський міський центр реабілітації інвалідів і дітей-інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату «Крок» та школу профорієнтації для «сонячних» діток «Babysun» . Був спонсором проведення Всеукраїнського конкурсу «Пісня буде поміж нас» (НУВГП).

Рік, за який звітую, – порівняно невеликий проміжок часу. Окремі проблеми, з якими до мене звернулися виборці, ще не вирішені. Висловлюю щиру вдячність усім за підтримку та активну участь у вирішенні соціально-економічних та екологічних проблем нашого округу. Вірю в те, що спільними зусиллями ми зможемо забезпечити ефективне функціонування міста, підвищити комфорт проживання його мешканців та змінити на краще життя нашої громади.