СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 15:15

Вербна неділя в Рівному: як це буде в карантин

Богослужіння на Вербну неділю. яка припадає на 12-те квітня, у храмах Рівному відбудуться без парафіян. Як розповів у програмі “Тема дня” на Суспільному клірик Свято-Покровського собору Православної церкви України Петро Мартинюк, після закінчення служби вербу роздаватимуть на території храмів. Робитимуть це впродовж цілого дня, аби люди не скупчувалися біля церков.

За такою ж процедурою роздаватимуть вербу на свято і біля церков Української православної церкви, яка перебуває в канонічній єдності з московським патріархатом, повідомив вікарій Рівненської єпархії УПЦ (МП) єпископ Пимен.

Клірик Свято-Покровського собору ПЦУ Петро Мартинюк:

Вербу цього року будемо освячувати без парафіян. Але всі люди будуть мати можливість прийти потім і взяти цю вербу. Буде вона роздаватися на вулиці і, відповідно, в декількох місцях, щоб не було скупчення людей. Крім того, закликаємо, якщо буде хтось приходити за вербою, то щоб один хтось хай прийде, не обов’язково усією сім’єю йти. І, якщо є можливість, взяти цю вербу для людей похилого віку, тим, які не можуть прийти чи перебувають в зоні ризику.