СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 7:35

Перехитрити злодія: 5 порад рівнянам, як уберегтись від квартирної крадіжки

Проникнення у помешкання жителів Рівненщини заради наживи становлять десяту частину від загальної кількості крадіжок. Таку сумну статистику озвучують у правоохоронних органах.

І що характерно, навіть у час каратину кількість злочинів цієї категорії не спадає, а навпаки демонструє тенденцію до зростання. Це може бути пов’язано із тим, що багато людей, надають перевагу перечекати карантин за містом – або на дачах, або у родичів в селі. Залишаючи свої міські помешкання. А у злодіїв як відомо «відпусток», на жаль, немає і жодні карантинні обмеження їх не лякають.

Тому, ми підготували Вам декілька порад, дотримуючись яких, Ви вбережете своє житло і майно, а злодії оминатимуть ваші помешкання.

Проблеми при вході

Економія на вхідних дверях – не найкращий спосіб зберегти сімейний бюджет. Дерев’яні вхідні з одним замочком дають хорошу гарантію – дуже швидко усі дорогоцінності в помешканні можуть стати власністю зловмисника.

Набагато краще – броньовані двері із кількома видами замків. Це вже точно затримає злодія на певний період. До слова, саме такі, надійні та якісні двері виготовляє у Рівному виробник із майже 20-річним стажем роботи – компанія “Сталь-М“. А на період карантину, в “Сталь-М” ще й пропонують значні знижки для рівнян, аби зробити свою продукцію більш доступною, а містяни могли почувати себе у безпеці.

Вікна, у свою чергу, можна захистити ґратами. Тут дві перемоги – вони завжди нагадають зловмиснику, куди він потрапить після крадіжки і все ж утримають його від проникнення через вікно.

Улюблені сусіди

Добрі стосунки із сусідами – ще один захист від потенційних зловмисників. В будь-якому випадку, коли потрібно поїхати надовго, непогано попередити про це кількох мешканців будинку.

Особливо, якщо цим жителям за 70 років. Їхній слух та знання про «чужих» у під’їзді здивують навіть найдосвідченіших правоохоронців.

Тільки зауважать, що хтось колупається у дверях – зі швидкістю світла звернуться до правоохоронців.

Маневри зі світлом

Світло у квартирі завжди відлякуватиме квартирних крадіїв – значить хтось-таки сидить удома.

До того ж, можна трохи й покреативити. Наприклад, налаштувати телевізор так, щоб він самостійно вмикався у певні години доби.

Зненацька увімкнений телевізор у кімнаті може змусити зловмисника повірити у паранормальне. А такі квартири ніхто не захоче пограбувати.

Штурм децибелами

Увесь комплекс безпеки ідеально доповнить сигналізація. Коли кожне вікно разом з дверима матимуть відповідні датчики з дуже «крикучим» сигналом – зловмисник довго думатиме, чи завітати в таку квартиру.

За кілька хвилин самотності, які залишились у злодія, він матиме час лише на втечу. Про крадіжку, зрозуміло, тоді вже мови й бути не може.