СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 9:19

Повечеряв, «причастився» і зробив запаси: на Рівненщині поліцейські затримали чоловіка за крадіжку з магазину

Відкриті та спустошені консервні банки, пляшки з-під шампанського та недоїдки свідчили про те, що спочатку у закладі зловмисник повечеряв, а деякі харчі та спиртне «на потім» ще й прихопив із собою.

Пошкоджене вікно магазину у селі Вельбівно на Острожчині побачила о восьмій годині ранку вчора, 23 березня, продавчиня.

Поліцейські, які негайно виїхали на місце події, оперативно встановили причетність до скоєного злочину 34-річного жителя села Сіянці.

Слідчо-оперативна група з’ясувала, що всередину приміщення зловмисник проник після опівночі, пошкодивши металеві ґрати та металопластикове вікно. На місці випив та перекусив, а в дорогу із собою прихопив ще алкоголь, цигарки та оселедця. Однак додому чоловік вирішив не йти — заліз у покинутий будинок у цьому ж селі. Саме там, поки він спав, зловмисника і виявили поліцейські. Біля нього був пакет із викраденим.

Житель села Сіянці раніше неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців та відбував покарання у місцях позбавлення волі. Крім того, спілкувався зі слідчими напередодні, адже поліцейські встановлюють його причетність до ще однієї крадіжки.

Невідкладно у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу 34-річного жителя села Сіянці затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. За фактом крадіжки із проникненням за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України слідчі розпочали досудове розслідування. Наразі вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Загальна сума завданого збитку встановлюється.