СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 15:45

За вчинення грабежу у Рівному поліцейські затримали двох зловмисників

В ізоляторі тимчасового тримання перебувають двоє жителів обласного центру, які 14 березня пограбували чоловіка з жінкою на вулиці Данила Галицького. Про потерпілих у Рівненський відділ поліції повідомив екіпаж патрульних, який ніс службу в цьому мікрорайоні міста.

На місці події слідчо-оперативна група виявила двох потерпілих: 51-річну рівнянку та 44-річного чоловіка, який не має постійного місця проживання. Потерпілі пояснили поліцейським, що у закинутому приміщенні, де вони перебували, близько 16 години двоє невідомих чоловіків завдали їм кілька ударів та відібрали два мобільні телефони та наручний годинник.

Менш ніж за годину патрульні поліцейські розшукали зловмисників на одній із вулиць обласного центру. Нападниками виявились 37-річний уродженець Львівщини та 30-річний – Запоріжжя, які наразі проживають у Рівному. При них правоохоронці виявили награбовані речі.

«Обох зловмисників затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання, — повідомив т.в.о. начальника Рівненського відділу поліції Іван Теліга. — Чоловікам повідомили про підозру у вчиненні грабежу, вчиненого за попередньою змовою групою осіб за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України. Слідчі підготували клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжного заходу у виді тримання під вартою».

Встановлено, що 30-річний рівнянин вже притягався до кримінальної відповідальності за майнові злочини та п’ять разів до адміністративної – за появу в громадських місцях в стані сп’яніння і куріння в громадському місці.

За скоєний грабіж чоловікам загрожує від чотирьох до шести років позбавлення волі.