СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 19:51

На місці злочину затримали зловмисника, який обкрадав дачі на Рівненщині

Звуки розбитого скла у сусідському дачному будинку почув близько четвертої ранку сьогодні, 14 березня, 29-річний рівнянин, який відпочивав на дачі у селі Кам’яна Гора. Чоловік одразу зателефонував на спецлінію 102.

Поліцейські у складі групи реагування патрульної поліції та слідчо-оперативної групи негайно виїхали у дачний масив «Кам’яногірський», територію якого працівники карного розшуку Костопільського відділу відпрацьовували близько двох місяців, адже тут почастішали крадіжки. На місці злочину виявили 47-річного жителя села Велика Любаша, який саме виніс із будинку електродриль, магнітофон, металеві лещата та болгарку. Однак, як з’ясувалося згодом, це вже була п’ята за рахунком обкрадена дача тієї ночі.

Зловмисник розбивав віконне скло, проникав до помешкань і виносив усе, що мало цінність і на чому можна було б підзаробити. Викрадене дбайливо поскладав біля воріт будинків, які хоч і знаходилися на різних вулицях, однак неподалік один від одного. Поліцейські також вилучили велосипед, телевізор, електроінструменти, обігрівач тощо.

«Чоловіка затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України — він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, — повідомив т.в.о начальника Костопільського відділу поліції Руслан Яковчук. — У рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 2 статті 15, частиною 3 статті 185 КК України (закінчений замах на крадіжку, поєднану із проникненням у помешкання), слідчі повідомили йому про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу».

Підозрюваний — раніше судимий та нині підсудний за майнові злочини. Поліцейські перевіряють його на причетність до вчинення інших кримінальних правопорушень і встановлюють осіб потерпілих. Слідчі дії тривають.

Санкція інкримінованої зловмиснику статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років позбавлення волі.