СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 0:34

Обласна рада повинна розглянути питання внесення змін до обласного бюджету, бо це надважливо для жителів області – Олександр Данильчук

????????????????????????????????????

Одним із питань порядку денного президії обласної ради, засідання якої відбулося сьогодні, було питання Про внесення змін до обласного бюджету Рівненської області на 2020 рік.

Серед запропонованих облдержадміністрацією коректив – виділити з обласного бюджету  1,7 млн.грн. на закупівлю засобів захисту для медпрацівників комунальних закладів галузі медицини через загрозу поширення  COVID – 19. 193 тис.грн. з цієї суми очікує Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф  для придбання засобів індивідуального захисту працівникам виїзних бригад для надання допомоги особам з підозрою чи підтвердженим випадком інфікування на коронавірус.

Крім того, у змінах до бюджету закладений розподіл державних субвенцій на галузь медицини та освіти. Зокрема, серед іншого необхідно розподілити залишок коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на суму  102,4 млн. грн., залишок коштів медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на суму  444 649,98 грн., залишок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на суму 2,4 млн. грн., залишок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами на суму 2,7 млн. грн.

Понад 42 млн. грн. становить залишок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, який обласна рада також має розподілити.

Є у проекті документа низка інших змін. Зокрема, розподіл 60 млн.грн. бюджету розвитку. Однак його до сесії ще мають розглянути члени постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків.

«Питання внесення змін до обласного бюджету – це в першу чергу розподіл коштів на освіту та медицину. Це мільйони-мільйони гривень, яких чекають наші освітяни та лікарі, люди з особливими потребами. Це гроші на дороги… Плюс, на прохання депутатів, планується виділити кошти на купівлю засобів захисту від можливого поширення коронавірусу. Тож переконаний, що депутати підійдуть до цього питання свідомо та розглянуть його на сесії 13 березня», – вважає голова обласної ради Олександр Данильчук.